Home > NL > Luca

Picture of Luca & Kenji
SweetLake Shelties
Luca

Home Luca Kenji Foto's & Video's Over ons Links


      Stamboom  

Hiernaast wat foto's van Luca als puppy (met dank aan Janneke van Rijn - The Tender Tempest)

Hallo, ik ben Luca. Mijn officiële naam is “Lycke Finn The Tender Tempest”.
Ik ben op 26 augustus 2010 geboren in Emmer Compascuum.
Ik ben, net als mijn voorganger Timmi, een Sheltie of beter nog een Shetland Sheepdog.
Net zoals de meeste andere bewoners van deze eilanden zijn wij klein (maar dapper).

Mijn moeder heet Tiffany en mijn vader Matti, maar dat en meer is te zien en lezen op mijn ‘Stamboom pagina’.
Omdat mijn vader in Zweden woont, hebben de baasjes van mijn moeder “Lycke” als ‘nest-naam’ gekozen. Dat is namelijk ‘geluk’ in het Zweeds.
Bij mijn moeder woont ook Maartje en die was toen, tegelijkertijd met mijn moeder, ook in verwachting. Dat nestje heeft de naam “Lucky” gekregen.
Mijn moeder Tiffany en haar vriendin Maartje zijn min of meer familie van elkaar - ze hebben namelijk dezelfde oma: Ruschka (“Veruschka von den Garnicher Eichen”).
Ik vertel dit omdat Maartje toen in verwachting was van Kevin en diezelfde Kevin is ook de vader van mijn vriendje en huisgenoot Kenji. Dus eigenlijk zijn wij twee heel in de verte ook familie van elkaar.

Volgens mijn baasjes ben ik een ‘echte Sheltie’. Ik vind familie en vrienden heel belangrijk, maar van vreemden moet ik in eerste instantie niet veel hebben. Ik kijk het even aan en pas als de baasjes het niet al te eng vinden overweeg ik om ook iets dichterbij een kijkje te nemen. Als ik je daarna ook aardig vind, dan wil ik het liefst dat je bij me blijft en als je weg gaat en later weer eens terug komt ben ik de gelukkigste Sheltie op de wereld.

Water vind ik niet heel erg, maar op straat loop ik liever om de plassen heen. Je moet me ook niet nat gaan spuiten of, nog erger, zeggen dat ik moet gaan zwemmen – hoewel, als het heel heet is geweest dan is zwemmen zo gek nog niet. Maar als één van mijn baasjes dreigt te verdrinken, ben ik de eerste die in het water springt om ‘m te redden.

Ik heb met de baasjes gehoorzaamheidscursussen gelopen. Daar was ik erg goed in en ik heb dan ook verschillende prijzen gewonnen. Toen ik alle examens op de vereniging had gehaald gingen we oefenen voor het landelijke examen. Dat schoot niet op – ik moest dingen doen die ik helemaal niet wil zoals apporteren in de buitenlucht en de rest ging allemaal zo traag dat ik me liep te vervelen. We zijn daar dus maar mee gestopt.

Maar ik sport nog steeds: Agility (Behendigheid). Dat vind ik geweldig leuk. In het begin waren sommige hindernissen wel erg eng – ik heb namelijk hoogtevrees – maar nu ik weet dat het allemaal erg stevig gebouwd is, loop ik er zonder angst overheen.
Ik ben ook best wel snel, maar omdat ik wat kleine probleempjes heb met een knie, mag ik de paaltjes niet te snel nemen en ook ‘spring’ ik ‘laag’ terwijl ik groot genoeg ben om ‘middel’ te springen (dat is zelfs verplicht bij officiële wedstrijden, dus die doe ik niet).

Mijn baasje maakt foto’s en video’s en die zijn te zien op internet. Op de andere pagina’s van deze site staan de links.

Groeten,
Luca
Luca als pup
Luca als pup
Luca als pup
Luca als pup
Luca als pup
Luca als pup
Luca als pup

Home Luca Kenji Foto's & Video's Over ons Links